Home

Nieuws 694 x bekeken

Bleker: extra steun bij bedrijfsovername ligt voor de hand

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker herkent zich niet in uitingen van het NAJK dat hij nauwelijks de ambitie had om zich in te zetten voor een succesvolle bedrijfsovername door jonge boeren. Dat schrijft hij in reactie op Kamervragen van Helma Lodders (VVD). “Tijdens de Europese landbouwraad heb ik mij juist sterk gemaakt voor extra ondersteuning voor jonge boeren”, aldus Bleker.

Bleker noemt bedrijfsovername een ingrijpend en moeilijk proces en extra steun in die fase van de bedrijfsontwikkeling ligt dus voor de hand. “Het kabinet ziet dit echter ook als een kans voor verdere bedrijfsontwikkeling waarbij juist de specifieke steun vanuit de tweede pijler effectief is voor modernisering, versterking en verduurzaming van de bedrijven. In tegenstelling tot een generieke hectarebetaling vanuit de eerste pijler van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid”, vindt Bleker.

Of registreer je om te kunnen reageren.