Home

Nieuws 2055 x bekeken

Agco investeert in Afrika

Duluth - Agco investeert 100 miljoen dollar (79 miljoen euro) in de productie en assemblage van trekkers in Afrika. Dat heeft de machinebouwer uit de Amerikaanse staat Georgia, bekend van de merken Fendt, Valtra en Massey Ferguson, bekendgemaakt. Het bedrijf richt ook voorbeeldbedrijven op om boeren te trainen in de moderne landbouwpraktijk.

Afrika is goed voor 60 procent van de wereldwijd beschikbare nog niet in cultuur gebrachte landbouwgrond. Volgens Agco zal in Afrika de komende decennia een enorme landbouwgroei kunnen plaatsvinden. Volgens consultancy McKinsey & Co kan de waarde van de Afrikaanse landbouwproductie tot 2030 toenemen van minder dan 300 miljard naar bijna 900 miljard dollar (708 miljard euro). Verreweg de meeste verkopen van landbouwmachines in Afrika vinden nu plaats in Zuid-Afrika en Marokko.

Of registreer je om te kunnen reageren.