Home

Nieuws 13576 x bekeken 8 reacties

Aantal faillissementen landbouw bijna verdubbeld

Den Haag – In het derde kwartaal van dit jaar zijn 34 bedrijven in de landbouw failliet verklaard. Vorig jaar waren dat in dezelfde periode nog 18. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.

Van deze 34 bedrijven staan vijf bedrijven te boek als eenmanszaak. Vorig jaar gingen in dezelfde periode vier eenmansbedrijven failliet. De overige 29 bedrijven die in het derde kwartaal van dit jaar over de kop gingen, hebben een andere rechtsvorm zoals maatschap of bv.

Het aantal faillissementen dat maandelijks wordt uitgesproken hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank. Omdat het aantal zittingsdagen per maand sterk uiteenloopt, wordt doorgaans ook gekeken naar het voortschrijdend driemaands gemiddelde van het aantal faillissementen.

Laatste reacties

 • ed12345

  Dit zijn dingen vooral de kleinere bedrijven betekent het meestal ook zelf failliet en 'n levenswerk en ideaal de grond in geboord

 • Elevage

  en dan als groothandel/winkelketen toch maar weer de boeren uitknijpen. Nog even en er is er niet 1 meer die het hoofd boven water kan houden..............

 • Mels

  Wil redactie dit even nuanceren door het artikel te voorzien van catagorieen,zo is het wel erg algemeen.

 • Ceas

  Het zijn di bedrijfjes die de laatste 10 jaren hun bedrijf uitgeleefd hebben zonder te investeren of zich zelf te ontwikkelen.
  'stomme boer' gaat in deze tijd niet meer op !!

 • jan10

  Het zullen meestal glastuinbouwberdrijven zijn die de hoge energieprijzenen de lage opbrengstprijs niet meer kunnen trekken. Erg jammer voor deze bedrijven.

 • Mels

  Jan10,ja dat denk ik ook maar het is op deze manier een heel knullig bericht waar geen mens wat aan heeft.

 • aarthamstra1

  Ceas, misselijk ventje Uitgeknepen worden door je eigen boerenbedrog bank. door je eigen boerenbedrog belangenorganisatie,Als je dan de pech hebt naast een buurman te wonen ,die belet dat je uitbreid ,daardoor je bedrijf niet kunt aanpassen. Een extra klap krijgt door een overheidsmaatregel , Je door ziekte geveld word ,kan nog wel even door gaan .Domme CEAS,Je hoeft dan ook niet te rekenen op je vrienden RABO ZLTO all hebben ze miljarden boeren geld in kas.

 • joannes

  Het aantal lezers 12163 geeft aan hoe actueel het onderwerp is! Ceas: ik zo me diep schamen met zo´n opmerking. De onbenulligheid ten top!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.