Home

Nieuws 1252 x bekeken 5 reacties

Zondag duurt 25 uur

Rijswijk - In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok een uur achteruit: om 3 uur 's nachts wordt het weer 2 uur.

Dat wil zeggen dat we een uur langer kunnen slapen. Mensen die die nacht moeten werken, hebben dan weer minder geluk: het duurt een uur langer voordat hun dienst is afgelopen.

Zondag duurt hierdoor 25 uur in plaats van 24. De meeste volwassenen hebben hier geen last van omdat het ritme van de meeste mensen iets langer dan een etmaal is. Bij de overgang van de winter- naar zomertijd, duurt de dag ineens maar 23 uur. Dat voelt veel ingrijpender.

De wintertijd is eigenlijk de standaardtijd. Die duurt 5 maanden, van de laatste zondag van oktober tot de laatste zondag van maart. Door in de zomer langer gebruik te maken van het zonlicht, wordt energie bespaard. Als de zomertijd ook in de winter zou gelden, zou het rond de jaarwisseling pas rond 9 uur 's ochtends licht worden.

Laatste reacties

 • Mulders

  en dit heeft met landbouw te maken?

 • Mozes

  Dit heeft zeker met landbouw te maken. Ik had zojuist een kalverende vaars. Om tien voor drie begonnen om vijf over twee geboren.

 • Boertje-M-sob Henak

  hahahahhaahaah die Mozes heeft echt humor! je moet er toch niet aan denken dat die kalverende vaars niet op de klok had gekeken.Of de boer.Wanneer kan het jong in de kist,over 4 weken ofzo? of noemn jullie da geen kist?Dan gaot da kalf in de kist groat woarden gebracht, en dan goan wij die melk drinken.Volwassen mensen die hun leven lang zoogdiermelk drinken, dat werk.En alles met suiker eten we, dat maken de akkerbouwers, met bieten , SUIKERBIETEN.Dus melk en suiker dat zijn de voornoamste zaken in het leven.o,ja geld ook , geld en opbrengsten zijn ook belangrijk.

 • schoenmakers1

  is gewoon een ramp voor iedereen, laat de klok staan zoals hij staat, hoe die staat maakt niet uit, nu zijn twee keer per jaar de dieren, kinderen en eigenlijk alles wat met regelmaat te maken heeft een hele tijd van slag

 • joannes

  Boertje-M-sob Henak als ik zo je commentaar lees heb ook jij hulp nodig. WIe een onderwerp over het tijd verzetten wil draaien naar kist kalveren en de voedingswaarde van melk en suiker zit zeker met een probleem. Een probleem wat hij wil delen maar alleen met een psycholoog hopelijk nog is op te lossen. Ik weet niet of je ooit een optelsom gemaakt hebt van de melk en suiker consumptie voor de wereld bevolking? Of dat je dat uberhaubt kan? Al die mensen kiezen vrij voor consumptie en verwachten dat eea geproduceerd wordt. Nu boeren zorgen daarvoor en voeren daarmee een nobel onmisbaar beroep uit in de samenleving. Een beroep waar je de klok alleen maar gebruikt als indicatie, omdat het leven zich niet laat sturen zoals Mozes duidlijk maakt met een geboorte, die geregistreerd volgens de volgens de door de overheid bepaalde normen, achterstevoren heeft plaats gevonden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.