Home

Nieuws 1877 x bekeken 4 reacties

Vraag naar biologisch vlees blijft stijgen ondanks recessie

Nijkerk - De vraag naar biologische producten blijft stijgen. Vlees is een van de snelle stijgers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Merkartikel Bio+.

In de eerste helft van 2012 is de omzet in biologisch vlees via het supermarktkanaal in Nederland met bijna 15 procent gestegen. Deze omzetcijfers zijn gebaseerd op de periode tot en met week 28. Voorzitter Henk Gerbers is de toename juist het gevolg van de economische crisis. “Juist in deze tijden van recessie wordt men kritisch. Ook op de kwaliteit van producten. Een biologisch stukje vlees dat op een verantwoorde wijze tot stand is gekomen, is dan een goed alternatief.”

Laatste reacties

 • B bob

  De strategie van Bio+ zal voor volgend jaar een nog veel sterkere groei geven.

 • T@deler

  De houdbare melk haalt de Bio+ uit Denemarken.

  Bio+ Fairtrade
  Fairtrade (= eerlijke handel) bevordert duurzame ontwikkeling in de internationale handel.

  Zo goedkoop mogelijk....

 • Flyinghollander

  Men koopt biologisch om hun gemoedrust af te kopen en ment denkt is beter voor het milieu, maar als melk eerst 600 km getransporteerd moet worden, hoe milieuvriendelijk is dat en past dat in het biologische denkpatroon?

 • joannes

  Procenten zeggen me weinig! 15% van wat of welk volume. Wanneer ze de melk uit Denemarken halen is het natuurlijk een hypocriet marketing verhaal. Een slimme leverancier die zich een plekje verwerft dankzij retail inkopers die ondoordacht overstappen om mee te profiteren van een hype. Volksverlakkerij bij consumenten die zich laten beïnvloeden door alle verhalen in de media.

Of registreer je om te kunnen reageren.