Home

Nieuws 553 x bekeken 2 reacties

Verkoop Schotse fabriek Vion mislukt

BROXBURN – De verkoop van de Schotse vleesfabriek Hall's of Broxburn door Vion UK is spaak gelopen.

Volgens Vion boden de twee binnengekomen voorstellen 'geen haalbaar en duurzaam alternatief voor de voorgenomen sluiting van de vestiging'. Dat betekent dat Vion doorgaat met het gefaseerd sluiten van Hall's of Broxburn, waar op dit moment 1.700 mensen werken.

''Bij geen van de biedingen waren we er zeker van dat ze een garantie voor behoud van de werkgelegenheid boden, ondanks het feit dat Vion bereid was om belangrijke financiële steun te bieden voor de acquisitie. Dit is een erg treurige dag voor het bedrijf maar de vestiging blijft helaas lijden onder onhoudbare verliezen van 100.000 euro per dag. Het gevolg is dat we met grote spijt kunnen bevestigen dat het onze intentie is om door te gaan met de plannen voor het gefaseerd sluiten van de vestiging,", aldus een verklaring van bestuursvoorzitter Peter Barr. Vion UK gaat er daarbij van uit dat de fabriek in februari volgend jaar volledig stil zal liggen.

Laatste reacties

  • joannes

    Ben benieuwd naar het jaarverslag van VION en het verlies dat genomen wordt voor dit avontuur!

  • doi_iung

    Wordt wel weg gepoetst en anders gaan dentarieven van Rendac gewoon weer wat omhoog. Het wordt hoog tijd dat deze club wordt gesplitst en de verliezen die ze al jaren eens inzichtelijk maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.