Home

Nieuws 1742 x bekeken 2 reacties

Syngenta verwacht omzetrecord

Basel – Syngenta verwacht in 2012 een omzetrecord te boeken, vooral vanwege voortvarende verkopen van selectieve herbiciden in Latijns-Amerika. In het derde kwartaal steeg de omzet van de grootste producent van gewasbeschermingsmiddelen en zaaigoed 6 procent tot 2,7 miljard dollar (2,07 miljard euro).

Het Zwitserse bedrijf zag de omzet in Latijns-Amerika de afzet van bestrijdingsmiddelen 21 procent toenemen tot 924 miljoen dollar (708 miljoen euro) terwijl de afzet van zaaigoed 6 procent is toegenomen tot 199 miljoen dollar (152 miljoen euro). Hoge sojaprijzen leiden tot een sterke areaalgroei in Brazilië terwijl de afzet voor bestrijdingsmiddelen in de teelt van suikerriet is verdubbeld.
Latijns-Amerika is de grootste afzetmarkt voor Syngenta. De verkopen compenseren dan ook tegenvallende verkopen van bestrijdingsmiddelen in Europa en zaaigoed in Noord-Amerika. De omzet in Noord-Amerika is 5 procent gedaald tot 460 miljoen dollar (311,5 miljoen euro) terwijl de divisie die in Europa, Afrika en het Midden-Oosten verkoopt de omzet 10 procent zag dalen tot 579 miljoen dollar (444 miljoen euro).
Binnen Europa verkopen de fungiciden Amistar en Revus volgens Syngenta goed terwijl in West-Europa de verkopen duidelijk minder zijn dan in Rusland en haar Europese buurlanden, waar de omzet 20 procent is toegenomen. De introductie van hybride gerstzaad is in Duitsland en Scandinavië goed ontvangen, aldus Syngenta.
In het algemeen wordt voor Syngenta, net als de concurrentie, de zaaigoeddivisie steeds belangrijker. In het derde kwartaal was de divisie goed voor 442 miljoen dollar (339 miljoen euro). Het bedrijf wil boeren steeds meer totaaloplossingen van zaaigoed en chemische en biologische bestrijdingsmiddelen aanbieden.

Laatste reacties

  • B bob

    De selectieve gifsoorten van syngenta gaan in de toekomst heel selectief de mens uitroeien en zijn dus erg milieubewust. De mens is immers de meest vreselijke milieuramp aller tijden en het addergif van syngenta ruimt Moerder Natuur achteraf wel weer netjes op . Kijk maar hoe goed de bomen groeien op de plekken waar collega gifproducent monsanto zijn agent orange en ddt heeft achter gevaten. Nog elke dag worden er misvormde Kinderen geboren en nog altijd steken we ons hoofd in het zand . De syngenta lobbyisten delen rijkelijk gevulde zakken met geld uit en de gmo sigaren roken lekker in brussel. Was het overgens niet collega basf die zo groot werd door de productie van mosterdgas in WO I Dit bedrijf werk net als deze gifgiganten aan gmo gewassen die alleen exclusief met hun gif in leven gehouden kan worden. Hoe lekker smaakt een stukje rundvlees nog als je even nadenkt bij wat je naar binnen werkt ?

  • Boertje-M-sob Henak

    idd Bob, toen ik deze post vanochtend kreeg wilde ik al voor de 1000ste keer mn verhaal doen. syngenta en troep is gewoon Monsatan, zoals Academi en troep gewoon Blackwater is.
    Heb je ''Annunaki- dont watch this film'' al gezien?

Of registreer je om te kunnen reageren.