Home

Nieuws 453 x bekeken 2 reacties

Oorzaak grootste voedselvergiftigingsuitbraak Duitsland nog onbekend

Berlijn - De golf van voedselvergiftingen die zich de afgelopen week in het oosten van Duitsland heeft voorgedaan is de veruit grootste door levensmiddelen veroorzaakte uitbraak van gastroenteritis die het land ooit heeft gehad.

Dat stelt het Robert Koch-Institut (RKI) vast. Het aantal gemelde gevallen is tot gisteren opgelopen naar meer dan 10.000. Nog steeds wordt gezocht naar de oorzaak. Het meest waarschijnlijk lijkt dat sprake is van besmetting met het norovirus, maar tevens wordt rekening gehouden met bacteriële besmetting, aldus het RKI. De bron van de voedselvergiftiging is besmet eten in de kantines van kinderdagverblijven en scholen.

Laatste reacties

  • joannes

    Oei, daar gaan we weer! Het probleem van grote keukens is grote incidenten! Nu maar hopen dat het kwaad in de keuken gevonden wordt en de grondstoffen vrij van problemen waren.

  • B bob

    In dit geval is de slechte algehele gezondheid van de jeugd een belangrijke factor bij deze grootschalige besmetting . Hoeveel weerstand kun je nog opbouwen i de moderne maatschappij ? Vroeger mocht ik gewoon in de bagger spelen maar nu worden de woningen bijna steriel gehouden en zit de jeugd achter de pc.

Of registreer je om te kunnen reageren.