Home

Nieuws 1077 x bekeken

Nutreco verkoopt Hongaars bedrijf aan Agrifirm

Amersfoort – Nutreco verkoopt de Hongaarse dochteronderneming Trouw Nutrition Környe aan Nuscience, de premixen en speciaalvoer-divisie van Agrifirm. In 2011 realiseerde Környe, met 67 werknemers en een afzet van 55.000 ton, een omzet van 20 miljoen euro. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Hongaarse mededingingsautoriteiten.

De verkoop volgt op een “strategische herziening”, aldus Nutreco. De omzet van Környe bood te weinig houvast voor een leidende positie op de Hongaarse markt. Door de overname komt de totale omzet van Nuscience in Hongarije op 65 miljoen euro. Het productievolume stijgt tot 225.000 ton en het aantal werknemers komt op 185.

Eerder verkocht Nutreco het mengvoerbedrijf Hendrix aan ForFarmers omdat het bedrijf te weinig mogelijkheden zag in het mengvoersegment te groeien. De focus ligt nu op premixen en speciaalvoer en visvoer.

Of registreer je om te kunnen reageren.