Home

Nieuws 253 x bekeken

Minder winst en omzet voor Mosaic

Plymouth - Mosaic heeft het afgelopen kwartaal een winst geboekt van 429,4 miljoen dollar (332 miljoen euro), 18 procent minder dan een jaar eerder. De grootste kunstmestproducent in de VS zag de omzet dalen met 15 procent tot 2,51 miljard dollar (1,94 miljard euro). Het concern uit de staat Minnesota wijt de voor analisten tegenvallende resultaten aan een tegenvallende vraag naar kali in China en India.

Volgens topman Jim Prokopanko zijn de voor marktprijzen zeer invloedrijke Chinese afnemers momenteel in onderhandeling over de import van kali, een meststof die de wortels van gewassen versterkt en deze beter tegen droogte bestand maakt. Indiase afnemers wachten de onderhandelingen af. In het eerste halfjaar werd door de Chinezen gemiddeld 470 dollar (363 euro) per ton betaald, maar nu zetten ze lager in.

De fosfaatproductie was volgens Prokopanko lager door, langer dan gebruikelijke, onderhoudssluitingen en productieproblemen ten gevolge van orkanen. Mosaic produceerde in het afgelopen kwartaal 1,5 miljoen ton kali, 21 procent minder dan een jaar eerder. De fosfaatproductie daalde 9 procent tot 2 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.