Home

Nieuws 1566 x bekeken

LTO Noord tekent intentieverklaring Groningen niet

Groningen – LTO Noord vindt dat de Groningse 'Intentieverklaring Economie en Ecologie' in balans puur gericht is op industriële bedrijven in de Eemsdelta en geen rekening houdt met het specifieke karakter van de landbouw. De agrarische belangenorganisatie tekent de intentieverklaring, opgesteld onder regie van de provincie Groningen, daarom niet.

LTO Noord heeft begrip voor de aparte positie van industriële bedrijven rondom de zeehavens en voor de wens om met natuur- en milieuorganisaties te investeren in processen die naast het economische perspectief ook de milieukwaliteit en natuurwaarden borgen. LTO Noord wil dan ook bij afspraken betrokken blijven.
Volgens LTO Noord wordt in de intentieverklaring onterecht de indruk gewekt dat ook voor agrarische ondernemingen de vergunningverlening wordt aangepast, terwijl dit geldt voor de industrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.