Home

Nieuws 892 x bekeken 1 reactie

Groothandel met Fair Produce-certificaat

Heeswijk-Dinther – Kanters Paddenstoelen heeft als eerste groothandelsbedrijf het Fair Produce-certificaat ontvangen. Het Fair Produce-keurmerk staat voor een sociaal personeelsbeleid en eerlijk loon.

Volgens voorzitter Bart Jan Krouwel van de Stichting Fair Produce Nederland wordt momenteel ook met enkele supermarktorganisaties gesproken over een overstap naar gecertificeerde champignons. Eerder kozen supermarktketens C1000 en Coop en maaltijdenleverancier Deli XL ervoor alleen nog Fair Produce-gecertificeerde champignons te kopen.

De sector kwam vorig jaar negatief in het nieuws toen bleek dat bedrijven gebruikmaakten van de zogeheten Polenconstructie. De oogst wordt bij een Polenconstructie op het bed verkocht aan een andere buitenlandse firma, of werk wordt uitbesteed. De Nederlandse ondernemer geeft hierbij aan geen bemoeienis te hebben met de oogst van de champignons; hij werkt onder de noemer ’grensoverschrijdende dienstverlening’. Zo kunnen Nederlandse arbeidsregels worden vermeden.

Eén reactie

  • B bob

    Een gepast antwoord op die misdadige polenconstructie. De valse conccurentiestrijd kan hierdoor de kop ingedrukt worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.