Home

Nieuws 644 x bekeken

Groeivertraging Nestlé

Vevey – Voedingsmiddelenconcern Nestlé heeft de eerste negen maanden van 2012 een omzet geboekt van 67,6 miljard Zwitserse franc (55,9 miljard euro), 11 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Exclusief overnames en wisselkoerseffecten bedroeg de groei van het grootste voedingsconcern ter wereld 6,1 procent. De omzet met zuivelproducten en ijs met 6,4 procent tot 14 miljard franc (11,6 miljard euro).

Nestlé groeide in alle regio’s waar het actief is, maar met 11,7 procent het hardst in opkomende economieën. De groei in opkomende economieën lag echter lager dan in voorgaande kwartalen, wat het bedrijf wijt aan groeivertraging in landen als China en India maar ook logistieke problemen die ontstonden door onder meer de grootschalige overstromingen op de Filipijnen. Opkomende economieën zijn verantwoordelijk voor 25 procent van de omzet.
Topman Paul Bulcke benadrukt dat de sterke aanwezigheid in opkomende economieën dat Nestlé toch in staat stelt terugvallende verkopen door de economische malaise elders te compenseren. Nestlé wordt niet als enige bedrijf geraakt door groeivertraging in opkomende economieën. De grootste bierbrouwer ter wereld, SABMiller, maakt bekend als marktleider in Latijns-Amerika een slechts 4 procent groter volume te hebben verkocht, waar analisten hoopten op 6 tot 8 procent groei.
Nestlé hield positief momentum vast, aldus de Belg,  “wat gecombineerd met wat minder druk van hoge grondstofkosten maakt dat we onze verwachting voor het hele jaar vasthouden.” Nestlé verwacht een organische groei, dus exclusief overnames en wisselkoerseffecten, van 5 tot 6 procent, en verbetering van marges.
De verkopen in Europa zijn 1,9 procent toegenomen. Nestlé boekte in alle andere regio’s ten minste 5 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.