Home

Nieuws 561 x bekeken

Frugi-Venta en DPA niet ver van fusie

Den Haag – De koepelorganisaties voor handelsbedrijven en afzetbedrijven in de groenten en fruitsector, Frugi Venta en DPA, tekenen mogelijk nog dit jaar een overeenkomst die moet leiden tot fusie. Dat zei directeur Gert Mulder in de kantlijn van het Grote Agrodebat dat het LEI in Madurodam organiseerde.

Volgens Mulder spreekt het voor zichzelf dat de organisaties een serie taken die voorheen bij het Productschap Tuinbouw (PT) lagen nu samen in een soort privaat productschap overnemen. Het PT investeert sinds het een nieuwe koers ontwikkelde niet langer in generieke productpromotie, marktonderzoek en informatielogistiek. "Deze taken zijn voor de Nederlandse tuinbouwketens heel belangrijk."

Van een fusie op korte termijn is geen sprake omdat er te grote verschillen zijn tussen de organisaties. Waar Frugi Venta meer dan 400 leden telt, bestaat DPA uit een zestal bedrijven waaronder The Greenery en FresQ en Fruitmasters. "Maar snel, misschien voor het einde van het jaar, kunnen we een intentieverklaring presenteren."

Of registreer je om te kunnen reageren.