Home

Nieuws 645 x bekeken 3 reacties

Franse biologische sector blijft groeien

Parijs – In Frankrijk wordt dit jaar naar verwachting voor meer dan 4 miljard euro aan biologische voedingsproducten verkocht. Die omzet zou daarmee ruim 5 procent hoger liggen dan in 2011. Over de eerste jaarhelft is de groei in deze sector al op 4,7 procent uitgekomen.

Dat berekent de Franse organisatie voor de biologische landbouw en voeding Agence Bio. De algemene voedingsomzet lag in de eerste jaarhelft een procent lager, zodat de biologische producten het dus een stuk beter doen. Desalniettemin nemen deze producten samen nog altijd niet meer dan 2,4 procent van de totale voedingsmarkt voor hun rekening.
Frankrijk slaagt er ook in zelf meer biologische voeding te produceren. Volgens Agence Bio komt het aandeel van de ingevoerde producten dit jaar uit rond de 30 procent. Drie jaar geleden was dat nog 38 procent. Bij vlees, eieren, melk en wijn is het land op biologisch gebied al zelfvoorzienend en vaak ook exporteur. Volgens Agence Bio zijn in de eerste zes maanden van dit jaar opnieuw 880 land- en wijnbouwers of tuinders overgeschakeld waarmee het totaal aantal biologisch werkende boeren en tuinders op ruim 24.000 uitkomt. Daarmee is nu 4 procent van het totale areaal biologisch, maar dat is nog altijd minder dan de door de vorige regering gestelde doelstelling van 6 procent voor eind dit jaar.

Laatste reacties

 • B bob

  Een teken aan de wand ?

 • schoenmakers1

  weer een stap dichter bij de afgrond, dat mensen zo dom kunnen zijn om zichzelf zo de ondergang in te dompelen, triest

 • B bob

  Soms zijn mensen het zat om met de ratrace door te gaan en gaan ze over tot een fatsoenlijke kleinschaliger manier van ondernemers. Dat is alleen maar een vooruitgang ook al zal het inkomen niet altijd geweldig zijn in het begin.
  Ik vind alle Bio-industrie ondernemers die zich graag achter de WUR verschuilen juist zielige figuren .

Of registreer je om te kunnen reageren.