Home

Nieuws 642 x bekeken

Frankrijk, Spanje en Italië: EU-landbouwbudget op peil houden

PARIJS – Frankrijk, Spanje en Italië onderstrepen het belang van een sterk Europees landbouwbeleid en willen daarom ook het budget daarvoor op het bestaande peil houden. Dat hebben de drie landbouwministers laten weten na overleg in Parijs.

"Het budget voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid moet gehandhaafd blijven op het niveau zoals voorgesteld door de Commissie in het kader van het financieringsplan 2014-2020," aldus het communiqué dat is uitgegeven na het tripartite-overleg. De drie landen willen daarbij tegelijkertijd dat de lidstaten een zekere flexibiliteit krijgen bij het verdelen van de steun in de eerste pijler 'om te voorkomen dat sectoren of landbouwregio’s gedestabiliseerd raken.' Wat betreft de vergroening willen ze 'dat de specifieke kenmerken van permanente gewassen in beschouwing wordt genomen'. Bovendien willen de drie landen de mogelijkheid open laten om voor sommige producties vast te houden aan gekoppelde steun.

Ruud Peys

Of registreer je om te kunnen reageren.