Home

Nieuws 210 x bekeken

Eemsdelta en Groningen-Assen samen

Groningen - De regio's Eemsdelta en Groningen-Assen slaan op het gebied van economie de handen ineen. Doel van de samenwerking is om tot één economische zone te komen, met een goed klimaat voor ondernemerschap en een gezamenlijke arbeidsmarkt.

De samenwerking wordt vooral gericht op de sectoren energie, landbouw en chemie. De Eemshaven wil een belangrijke haven voor biobrandstoffen worden en kan daarbij gebruikmaken van academici die in Groningen zijn opgeleid. De regio’s gaan samen concrete programma's en projecten opzetten, waarin bedrijfsleven, overheid en onderwijs allemaal een rol hebben. Samen denkt de Eemsdelta een serieuze concurrent te vormen voor de Duitse havensteden Hamburg en Bremen.

Of registreer je om te kunnen reageren.