Home

Nieuws 1090 x bekeken 3 reacties

Duitsland komt ook met dierwelzijnslabel

Berlijn - Duitse winkels komen volgend jaar voor het eerst met vleesproducten met het welzijnslabel van de Deutscher Tierschutzbund. Duitsland volgt Nederland daarmee.

In Nederland ligt al vlees met een welzijnspredikaat van de Dierenbescherming in de schappen.

De Duitse bond kondigt het speciale garantiezegel vandaag (woensdag) aan. Het label is twee jaar voorbereid in samenwerking met de universiteit van Göttingen. Momenteel loopt de Duitse dierrechtorganisatie de certificeringsprocedures door met de bedrijven die te kennen hebben gegeven in aanmerking te willen komen voor het label.

De lebales komen in twee versies beschikbaar; er komt een zogenoemd instaplabel en een premiumlabel. In het eerste geval geeft het etiket aan dat er een goed begin is gemaakt met het welzijn en dat al aan meer eisen wordt voldaan dan de wet vergt. Het premiumlabel garandeert dat het welzijnsniveau van de betreffende dieren niet hoger kan zijn en aan de nieuwste inzichten inzake dierenbescherming voldoet. De Tierschutzbund deelt tevens mee dat ’grootindustriële veebedrijven’ niet zullen kunnen worden gecertificeerd. "Er geldt een plafond voor de bedrijfsomvang" aldus de bond, die volgens zijn eigen informatie 800.000 leden heeft.

Laatste reacties

 • B bob

  oei ! Zou dierwelzijn dan toch geen voorbijgaande modegril zijn ?
  Gaat geleidelijk aan elke EU lidstaat maatregelen nemen in het belang van de Voedselveiligheid ?

 • bankivahoen

  Oh ,dus dierwelzijn is bij jouw een garantie voor voedselveiligheid? Ik denk toch van niet bbop.Had jij verwacht dat dierwelzijn een modegril zou zijn? Iedere boer wil het maximale welzijn voor zijn beestjes.Als jij met je diertjes omgaat zoals je hier verbaal de medesite bezoekers tegemoet treedt dan wens ik ze een beter huis toe!

 • B bob

  V De voedselveiligheid komt wel degelijk in de knel als de intensieve veehouderij gewoon doorgaat met het ontwikkelen van multiresistente pathogenen zoals mrsa en EHEC Bankivahoen . Ik de plofkippenstallen lopen de dieren door de overbezetting als gevolg van de amoniac ernstige brandwonden op aan hun voetzolen en moet wel met Humane medicatie gewerkt worden om hoge uitval terug te dringen. In de plofkipproducten zitten resten van deze geneesmiddelen en akelige pathogenen die ernstige voedselvergiftigingen kunnen veroorzaken . Dan heb je dus een gevaarlijke situatie ie de Volksgezondheid/voedselveiligheid in gevaar brengt.
  Ik weet wel degelijk dat in de nabije toekomst Dierwelzijn gemeengoed zal zijn in de westerse wereld.
  Voor veel reguliere veehouders is er een grens wat betreft dierwelzijn ! Het mag eigenlijk niet ten koste gaan van de bedrijfszekerheid !
  Helaas is er van handhaving in de veehouderij geen sprake en mogen miljoenen dieren op gruwelijke mishandeld worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.