Home

Nieuws 431 x bekeken

Duitse CBS becijfert producentenprijsstijging voer op 18,4 procent

Wiesbaden- De stijging van de producentenprijzen van veevoeders over het afgelopen jaar (september-september) wordt door het Duitse Statitsische Bundesamt becijferd op 18,4 procent. De statistici noteerden bij kunstmest een gestegen producentenprijsniveau van 8,2 procent.

Bij voeding beperkte de prijsstijging aan de producentenkant van de markt zich desondanks tot 3,4 procent. De producentenprijzen van vlees (exclusief pluimveevlees) gingen echter afzonderlijk bekeken met ruim 15 procent omhoog. In de zuivel werd daarentegen flink ingeleverd. Volgens de statistici kreeg de zuivelindustrie in september ruim 10 procent minder voor melk dan in dezelfde maand van vorig jaar. Boter werd zelfs ruim 23 procent goedkoper verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.