Home

Nieuws 300 x bekeken

'Solide prestaties' van Danone

PARIJS – Het Franse zuivel-, flessewater- en babyvoedingconcern Danone heeft de vergelijkbare verkopen in de eerste negen maanden van dit jaar met 5,6 procent weten op te voeren tot ruim 15,7 miljard euro. Danone heeft wel last van de recessie in Europa, vooral door de 'aanhoudende verslechtering in de zuidelijke landen'. Al met al spreekt de onderneming echter toch van 'solide prestaties'.

De omzetgroei is vooral te danken aan de opkomende landen en Noord-Amerika waar Danone overal een toename met meer dan tien procent kon boeken. "Onze prioriteiten zijn duidelijk: we gaan door met het inzetten van ons bedrijfsmodel in groeiregio’s door te investeren in onze productcategorieën, onze merken en onze mensen. In Europa zullen we ons model aan moeten passen aan de daling van de consumptie en aan de behoeften van onze klanten terwijl we tegelijkertijd nieuwe groeibronnen opbouwen", aldus het kwartaalbericht. Wat de aanpassing in Europa precies betekent, heeft de Franse onderneming in dit stadium nog niet meegedeeld.

Ruud Peys

Of registreer je om te kunnen reageren.