Home

Nieuws 1464 x bekeken 3 reactieslaatste update:31 okt 2012

CNV betreurt opheffing schappen

Utrecht - CNV Vakmensen stelt met spijt vast dat het nieuwe kabinet van plan is de productschappen af te schaffen. ''Hier wordt een systeem volgens de grondbeginselen van het poldermodel grondig om zeep geholpen; terwijl het al tientallen jaren goed functioneert”, zegt bestuurder Leo Bons van CNV Vakmensen.

Bons vindt de afschaffing van de Publiekrechtelijke bedrijfsorganisaties om nog een andere reden merkwaardig. “We hadden al hard gewerkt met z’n allen en de voorheen zeven PBO’s omgevormd tot een productschap. Met nog altijd hét grote voordeel van de PBO: opgezet met grote kennis van de werkvloer en de aanbod- en vraagverhouding in de branche."

Laatste reacties

 • Tiny1946

  Weer een stap in de goede richting opkrassen met die geld verslindende organisaties

 • politiek

  Die CNV Vakmensen behoren te denken in het belang van de boer/ondernemer/consument en niet voor elkaar als goed betaalde ambtenaar op te komen die totaal geen benul hebben wat er gaande is in landbouw Nederland. Gewoon opheffen die Poductschappen dus. Geldbesparing en er kan meer efficient en direct gewerk worden.

 • zittard

  Het beste nieuws sinds jaren.
  Kunnen de hard werkende ondernemers die al jaren lang de nutteloze productschapheffing betalen waar onzinnige verzonnen onderzoeken en promotie van betaald worden van dat geld eindelijk ook eens op vakantie gaan. Een betere besteding dan productschapheffing betalen. Wel even de enorme financiele reserves die onterecht zijn opgebouwd terugbetalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.