Home

Nieuws 772 x bekeken 1 reactie

Bleker: medewerking studie Oostvaarderswold was niet nodig

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw vindt dat medewerking van het ministerie aan het onderzoek naar de procesgang rondom Oostvaarderswold geen meerwaarde had. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Het onderzoek werd in opdracht van de provincie Flevoland uitgevoerd. Het ministerie is wel gevraagd mee te werken aan het onderzoek, maar Bleker vond dit niet nodig omdat het onderzoek zich volgens hem richtte op de procesgang binnen de provincie Flevoland. “Alle formele correspondentie is bekend bij de provincie. Hierover is het onderzoeksbureau geïnformeerd”, aldus Bleker, die verdere besluitvorming over het Oostvaarderswold van de provincie afwacht. Hij verwijst hierbij naar de afspraken die zijn gemaakt over de decentralisatie van het natuurbeleid met het IPO en de provincies. Op het weigeren van medewerking van het ministerie was kritiek.

Het rapport was aanleiding voor het voltallige college van Flevoland om op te stappen. Uit het rapport bleek dat GS hebben geprobeerd het natuurgebied door te drukken door voldongen feiten te creëren, waarop niet kon worden terug gekomen.

Eén reactie

  • Jaap 109

    Goed zo Bleker,
    We zullen je missen!

Of registreer je om te kunnen reageren.