Home

Nieuws 679 x bekeken 1 reactie

Bleker: gedogen geitenbedrijf is zaak van gemeente

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw gaat geen maatregelen nemen tegen een geitenbedrijf met 5.650 geiten in de gemeente Hof van Twente. Dat schrijft hij in reactie op Kamervragen van de Partij voor de Dieren.

Bleker verwijst naar de gemeente, als bevoegd gezag voor de milieuvergunning van het bedrijf. "Omdat er op korte termijn zicht is op legalisatie van de situatie acht de gemeente handhaving disproportioneel", schrijft Bleker.

De Raad van State vernietigde de milieuvergunning van het bedrijf, omdat er geen Milieu Effect Rapportage was. Deze rapportage is inmiddels opgesteld, waardoor een nieuwe vergunningaanvraag onderweg is.

Bleker schrijft verder dat de vergunning van het bedrijf in eerste instantie is aangevraagd voordat de bouwstop voor megastallen werd afgekondigd. De beslissing over schaalgrootte in de veehouderij laat hij verder over aan het volgende kabinet.

Eén reactie

  • B bob

    De Nederlandse maatschappij weet inmiddels hoe riskant de gietenhouderij is en hoeveel financieele schade deze sector met de q koorst heeft veroorzaakt.
    Vergeet even voor het gemak hoeveel Menselijk leed .
    Hoe verantwoord is het nog om de geitenhouderij nog met onverantwoord grote stallen te laten aanrommelen ! Hoe belangrijk is de Volksgezondheid ?

Of registreer je om te kunnen reageren.