Home

Nieuws 590 x bekeken 3 reacties

BASF boekt groei met pesticiden

Ludwigshafen – De omzet van BASF met gewasbeschermingsmiddelen en planttechnologie is in het derde kwartaal uitgekomen op ruim 1 miljard euro. Daarmee liggen de verkopen van de divisie Agricultural Solutions 11 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst voor belastingen en afschrijvingen is 49 procent toegenomen tot 204 miljoen euro.

Landbouw is voor BASF een lichtpuntje in moeilijke tijden. De nettowinst van het totale concern, actief van petrochemie tot autoverf, daalde 21 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 946 miljoen euro. Het bedrijf heeft last van een teruglopende wereldeconomie, aldus algemeen directeur Kurt Bock, wat met name de afzet aan de industrie raakt.

BASF spreekt binnen de agrarische sector van een goede herfstverkopen in Europa. Er zijn met name meer fungiciden en herbiciden voor de koolzaadteelt verkocht in West-Europa. De omzet in Amerika valt zowel door grotere verkoopvolumes en positieve wisselkoerseffecten hoger uit. Door droogte in het Middenwesten in de VS is de verkoop van fungiciden wat tegengevallen.

BASF spreekt van een sterk begin van het zaaiseizoen op het Zuidelijk Halfrond en dan vooral Zuid-Amerika. De insecticiden op basis van het actieve ingrediënt Fipronil doen het volgens BASF goed in de markt, evenals de fungicide F-500, die met name werkt tegen roest in de sojateelt. Mede vanwege het succes van F-500 investeert BASF 200 miljoen euro in de uitbreiding van de productiecapaciteit voor fungiciden in Schwarzheide en Ludwigshafen.

De sojateelt is goeddeels geconcentreerd in Brazilië en Argentinië. Arealen breiden uit omdat betrekkelijk lage voorraden de sojaprijzen tot dichtbij recordniveaus heeft gestuwd. Droog weer in zuidelijk Azië drukte de afzet in deze regio maar in China neemt de vraag naar agrochemicaliën toe.

Laatste reacties

  • B bob

    Bravo Basf , dit is de sterkste groei sinds jullie tijdens de eerste wereldoorlog met de productie van mosterdgas begonnen. Hopelijk kunnen jullie de genetische kracht van de Natuurlijke gewassen nog een beetje verder verzwakken. Die GMO legt jullie ook geen windeieren en de spiegeltjes en kraaltjes die jullie Lobyisten in Brussel uitdelen laat de EU beleidsmedewerkers glunderen van geluk. Verblind tekenen ze elk voorstel en roken ze de dikke bolknallen.

  • Boertje-M-sob Henak

    alles maken ze kapot

  • Boertje-M-sob Henak

    maar hun dagen zijn geteld , landbouw is hun laatste GGO strohalm en steeds meer landen verbieden GGO rotzooi,trouwens het duivelse broertje monsatan ging van 3 miljard naar 12 miljard is nu nog 1.5 miljard. bijna failliet imo. komt helemaal goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.