Home

Nieuws 588 x bekeken

Australië brengt landbouwinvesteringen in kaart

Canberra - Australië gaat buitenlandse investeringen in Australische landbouwgrond in kaart brengen, heeft premier Julia Gillard verklaard. De stap volgt op een overnamegolf waarbij Chinese investeerders landbouwgrond kopen. Zo kocht de Shanghai Zhongfu groep 15.000 hectare in de staat Western Australia.

Gillard zei dat Australië buitenlandse investeringen nodig heeft maar ook controle moet houden op de sector, die jaarlijks goed is voor meer dan 30 miljard Australische dollar (23,7 miljard euro). Volgens Gillard is 89 procent van de landbouwgrond nog volledig in Australische handen, en nog eens 6 procent is voor het grootste deel in Australische handen. Daarmee is de positie van buitenlandse investeerders volgens Gillard in de laatste 30 jaar nauwelijks veranderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.