Home

Nieuws 258 x bekeken laatste update:25 okt 2012

Akkerbouwers VS breiden teelt graan en soja uit

Washington – De akkerbouwers in de VS telen in 2013 meer tarwe, mais en sojabonen en minder katoen en kleinere gewassen. Dat stelt het marktbureau Informa Economics.

De akkerbouwers hebben de meeste wintertarwe gezaaid. Volgens Informa Economics stijgt het tarweareaal naar 23 miljoen hectare. Dat is een groei van ruim 400.000 hectare. Het maisareaal groeit met 239.000 hectare naar 39,5 miljoen hectare. Als de prognose uitkomt, is dat het grootste maisareaal in de VS in 60 jaar.

Het soja-areaal in 2013 schat Informa Economics op 32,4 miljoen hectare. Dat is een groei van 1,1 miljoen hectare en een record nadat het soja-areaal in de VS dit jaar ook al het grootste ooit was. Het marktbureau schrijft de areaalgroei toe aan de hoge prijzen voor graan en soja.

Of registreer je om te kunnen reageren.