Home

Nieuws 964 x bekeken 9 reacties

AH maakt excuses voor 2 procentsbrief

ZAANDAM - Albert Heijn-directeur Sander van der Laan heeft publiekelijk excuses gemaakt voor de brief waarin AH 2 procent korting eist van alle leveranciers. De excuses gelden alleen het middel wat is gebruikt, namelijk de brief, schrijft Distrifood.

Van der Laan noemde het een ‘inschattingsfout’ om aan alle leveranciers deze brief te sturen. Aan de inhoud houdt Albert Heijn wel degelijk vast. ‘Die inhoud zal in één-op-éénonderhandelingen verder gestalte krijgen’, aldus de directeur. Van der Laan deed zijn uitspraken tijdens de AH leveranciersdag.

 

De kortingsbrief van Albert Heijn veroorzaakte veel ophef. Met name boeren en tuinders roerden zich omdat zij onderin de keten zitten en de kosten niet verder kunnen doorberekenen aan toeleveranciers. Als reactie stelde AH in samenwerking met LTO Nederland een onderzoek in naar de prijsvorming en margeverdeling in de versketen. Albert Heijn betaalt de kosten voor dit

onderzoek.

Laatste reacties

 • politiek

  Dus de 2 % korting gaat gewoon door. Men had alleen geen brief moeten gebruiken om het kenbaar te maken vind men bij AH. Dus AH heeft het lak aan de mening van LTO en andere belangenbehartigers. Of de LTO zit ook maar wat te huichelen als men tegen de boerenachterban zegt dat het niet kan die 2 % korting en bij AH tijdens die gesprekken dat het geen probleem is. En dat noemt zich dus bestuurders en belangenbehartigers. ! . Ze worden al uitgelachen door de heer van der Laan van AH nog voordat ze aan die ronde tavel zitten. ! . AH zal dus wat onderzoekkosten betalen ! Met die korting van min 2 % voor de leveranciers wordt de verdeling van marge weer veruimt ten gunste van AH.

 • Flyinghollander

  Politiek, U bent verbaasd? NMA neemt het wel voor de consument op, maar heeft helemaal niet door, dat er geen concurrentie meer is op de markt. En alle agrariers zijn vijand van hun zelf en van elkaar met de drang om zich zelf altijd beter te laten presteren. Meer melk,meer unit per ha, meer biggen per zeug etc dus er is en blijft overschot.

 • Conrad

  Misschien onwetendheid van mijn kant. 19 % gaat naar 21 %. De voedingsmiddelen van 6 % blijven toch 6%? Wat heeft AH met 21 % te maken wat de boeren en tuinders betreft. Maw waar maken wij (boeren, tuinders) ons druk om qua afzetprijzen?

 • politiek

  Beste Conrad. Als je als leverancier bij AH halfvolle melk leverd voor stel 50 cent per liter dan ontvang je zodadelijk , na gesprek AH met LTO enz. aan die ronde tavel dus 49 cent per liter en kun je weer gaan als LTO en belangenbehartigers. Dat heeft niets met BTW te maken begrijp ik. Overigens is een goede liter water bij AH te koop voor meer als 1 euro per liter. Meer als het dubbele dus als die melk. Onderhandelingsruimte is er nog wel in mijn visie.

 • lyts

  AH vind gewoon de inkt en het papier te duur voor deze boodschap. Want misschien zou je er ooit je kont nog mee kunnen afvegen.
  Het laatste zou AH omzet kunnen kosten bij de afdeling toiletpapier.

 • Sylke

  AH behoort tot de grootgraaiers van Nederland

 • joannes

  Men noemt het marktwerking en vrije concurrentie maar wanneer 2 Grutters samen meer dan 50% van de Supermarkten omzet bezitten hebben leveranciers weinig keus. Die 50 % geeft natuurlijk schaalvoordelen die aan de overheid, NMA en politiek ¨verkocht¨ zijn als noodzakelijke voordelen voor de laagste consumenten prijs met de ¨gepaste¨ service en natuurlijk de nodige voordelen als werkgever, goederenstroombeheerder, transporteur, vastgoed beheerder, enz, enz, allemaal efficientie..... Ze hebben daarin nog gelijk ook! En omdat het allemaal zo duidelijk is wordt het grote nadeel wat leveranciers ondervinden gebagataliseerd. Al jaren klagen transporteurs, werknemers en leveranciers maar met goede ¨relaties¨ blijft de politiek veilig aan de kant...... van de Supers.

 • Mozes

  Politiek, denk je nu werkelijk dat LTO met de supermarkten onderhandelt over de prijs van de melk en dat daarbij FrieslandCampina aan de zijlijn toekijkt welke prijs er afgesproken wordt?
  Een kind kan toch begrijpen dat FrieslandCampina zelf de prijsonderhandelingen met de supermarkten voert. LTO heeft hier helemaal geen invloed op.

 • politiek

  Mozes, natuurlijk niet. Aan die ronde tavel hebben ze de heer Maat echt niet bij nodig. Zoals ik in #1 ook al aangeef zit de LTO maar wat te huichelen wat men helaas maar wat te vaak doet. Dit ten koste van vele agrarische gezinsbedrijven .

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.