Home

Nieuws 523 x bekeken 1 reactie

112 miljoen voor landbouwkundig onderzoek

Den Haag - Nederland investeert de komende 4 jaar 112 miljoen euro in internationaal landbouwkundig onderzoek. Dat heeft staatssecretaris Ben Knapen (Buitenlandse Zaken) maandag bekendgemaakt.

Het geld gaat naar een wereldwijd netwerk van 15 onderzoeksinstituten dat zich richt op landbouw, voeding en duurzaam milieubeheer. De universiteit van Wageningen speelt daarin een belangrijke rol. Het geld is bedoeld voor onderzoek naar onder meer verbetering van gewassen als aardappel en cassave, milieuvriendelijke viskweek, duurzame landbouw in droge gebieden en beter landbouw- en voedingsbeleid in ontwikkelingslanden.

Eén reactie

  • B bob

    Ben heeft gewoon de bijdrage aan de WUR en dergelijke bij elkaar opgeteld en brengy dit oude nieuws in een nieuw jasje zodat de Land en Tuinbouwers denken dat er aan hun welvaart gewerkt wordt. In werkelijkheid gaat de Wetenschap gewoon de komende jaren met erg veel geld aan de haal.

Of registreer je om te kunnen reageren.