Home

Nieuws 240 x bekeken

Zuid-Korea stelt grenzen open voor Canadees rundvlees

Seoel – Zuid-Korea gaat na een importstop van acht jaar weer Canadees rundvlees importeren. Het gaat om runderen jonger dan dertig maanden.

Het Aziatische land besloot in 2003 de grenzen voor Canadees rundvlees te sluiten na uitbraken van BSE in Canada.

Canada geeft al jaren aan dat er geen goede reden is voor Zuid-Korea om het vlees te weigeren. Canada legde de kwestie voor aan wereldhandelsorganisatie WTO. In juni vorig jaar zijn de gesprekken tussen Zuid-Korea en Canada op gang gekomen, wat nu heeft geleid tot een handelshervatting.

Volgens het vleesbureau Canada Beef Inc is de Zuid-Koreaanse markt interessant voor rundvlees. Het bureau schat de exportwaarde van Canadees rundvlees rond de 30 miljoen dollar (23,6 miljoen euro). Voor het importverbod was Zuid-Korea de op drie na grootste markt voor Canadees rundvlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.