Home

Nieuws 220 x bekeken 1 reactie

Windmolens op volle toeren

Rotterdam - De opbrengst van de windmolens op land was vorige maand 80 procent hoger dan verwacht en op zee maakte het Prinses Amaliawindpark 50 procent meer productie, meldde vrijdag energiebedrijf Eneco.

Ook in de eerste week van dit jaar zorgde de harde wind ervoor dat de windmolens op volle toeren draaiden. Toen werd in De Bilt een gemiddelde windsnelheid gemeten van 6,52 meter per seconde, terwijl dat gemiddeld 3,5 meter per seconde is per jaar. In december waaide het anderhalf keer harder dan het gemiddelde in december over de afgelopen tien jaar.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Ik ben niet tegen windmolens op de juiste plaatsen, langs autosnelwegen en grote industrieterreinen en op zee!

  Maar wat een kwasie, misleidend bericht over 1 maand een jaar heeft 12 maanden!
  een artikel in de Boerderij vermeld het tegenovergestelde......
  Minder wind in 2010 en zonder subsidie verliesgevende windmolens op land.... gelukkig was er nog de subsidie die een gegarandeerd basis inkomen garandeert. Wel Uw en mijn BELASTINGGELD voor de winst van Eneco concurenten en een handje vol verhuurders van grond...

  Subsidies eraf en geen last meer van windmolens op verkeerde onrendabele plaatsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.