Home

Nieuws 186 x bekeken

Wel waarschuwing, geen kritieke hoogte water

Rijkswijk – Rijkswaterstaat verwacht dat de waterstand aan de kust donderdag rond het middaguur uitkomt rond de 2,30 meter boven NAP.

Ze heeft daarom rond middernacht een waarschuwing uitgegeven aan de sector West-Holland, de kuststrook tussen Goeree-Overflakkee en Callantsoog. Rond 4 uur ’s nachts werd ook een waarschuwing voor de noordelijker gelegen sector Den Helder afgegeven.

De kustzone rondom Den Helder krijgt rond 4 uur ’s middags te maken met de hoogste waterstand, rond 2,40 meter NAP. Bij Rotterdam wordt een waterstand verwacht van 2,40 meter boven NAP. De Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg wordt gesloten bij een stand van 3 meter boven NAP.

”Dit is een waterstand waarbij we de beheerders van de waterkeringen informeren”, aldus een woordvoerster. De woordvoerster benadrukt dat het om verwachtingen gaat en dat Rijkswaterstaat de standen extra scherp in de gaten houdt, vanwege de storm die donderdag over Nederland trekt.

Lees ook: Evacuatie wegens dreigende dijkdoorbraak

Of registreer je om te kunnen reageren.