Home

Nieuws 216 x bekeken

Waterstand grote rivieren zakt dinsdag

Arnhem - Het waterpeil van Rijn, Waal en IJssel bereikt maandag zijn hoogste stand en zal dinsdag weer zakken.

Nu is de stand van de Rijn bij Lobith 14,16 meter boven NAP. Tot hoever het peil nog stijgt, valt niet te zeggen, maar boven 14,50 meter zal het niet uitkomen. Dat meldde een woordvoerster van Rijkswaterstaat maandag.

Daarmee blijft het water ruim onder een stand van 15,00 meter boven NAP, die bijzondere maatregelen noodzakelijk maakt. De huidige stand is heel gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. Dinsdag zakt het water naar 14,10 meter, aldus de woordvoerster.

Op de Waal bij Tiel is maandagochtend wel het voetveer Tiel-Wamel uit de vaart genomen. Er bleek water op de veerweg te staan aan de kant van Wamel, meldde de gemeente Tiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.