Home

Nieuws 264 x bekeken

Waterschap Hoog Salland wil kades Kampereiland versterken

Kampen - Het waterschap Hoog Salland denkt volop na om de kades van het Kampereiland te verstevigen en te verhogen.

Aanleiding is dat de balgstuw afgelopen donderdag zoveel water tegen moest houden om het Kampereiland te beschermen, dat twee polders dreigden onder te lopen.

Een woordvoerder van het waterschap zegt dat het samen met de provincie Overijssel opnieuw de kades van het Kampereiland willen gaan beoordelen. Ook de normen voor de regionale waterkering worden opnieuw tegen het licht gehouden.

De balgstuw werd afgelopen donderdag opgeblazen omdat hoog water werd verwacht vanuit het IJsselmeer door een Noordwester storm in combinatie met hevige regenval. Het was de tweede maal dat de balgstuw werd ingezet in een dergelijke situatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.