Home

Nieuws 166 x bekeken

WTO heeft landen meer tijd in zaak over herkomstlabeling

Genève – De VS, Canada en Mexico krijgen van de WTO meer tijd om te beslissen of ze in hoger beroep gaan in een zaak over verplichte herkomstlabeling (COOL genoemd in de VS) van vlees en bepaalde groente en fruit in de VS. De WTO bepaalde eerder dat de wetgeving de handel illegaal belemmert.

De partijen krijgen nu tot 23 maart om te besluiten of ze de uitkomst accepteren. Het is volgens vooral Canada lastig in het slachthuis bij de productie van vlees aanvoerstromen te scheiden. Daardoor zien veel slachthuizen nu af van de inkoop van Canadese dieren.

Voor Mexico pakt de wetgeving vooral negatief uit voor de export van groente en fruit. Of de beslissing van de WTO ook betekenis heeft voor de herkomstlabeling in de EU, is onduidelijk. In de EU bestaat verplichte herkomstlabeling voor met name rundvlees, fruit en groente.

Of registreer je om te kunnen reageren.