Home

Nieuws 420 x bekeken

Vleesgigant JBS sluit vestiging Argentinië

Sao Paulo – De Braziliaanse rundvleesverwerker JBS sluit een slachterij in Venado Tuerto, Argentinië.

Volgens een woordvoerder van JBS was dit nodig om de concurrentiepositie te behouden. Reden voor de sluiting ligt mogelijk in de geringe aanvoer van runderen. Veel Argentijnse veehouders zijn overgestapt op de productie van sojabonen, omdat dit veel meer opbrengt. Geruchten dat de vleesgigant JBS geheel uit Argentinië zou verdwijnen, wordt ontkend door JBS.

De vestiging in Venado Tuerto is op 17 december gestopt met het slachten van runderen. De 540 medewerkers zullen indien mogelijk worden overgeplaatst naar een anders slachterij of krijgen een vertrekregeling. De Argentijnse vestigingen in Rosario, Pilar en Pontevedra blijven open.
JBS is de grootste rundvleesverwerker ter wereld. Het vlees dat in Venado Tuerto Argentinië werd geproduceerd, was bedoeld voor export.

Of registreer je om te kunnen reageren.