Home

Nieuws 283 x bekeken

Vion neemt Eastman Gel over

Eindhoven – Vion heeft de gelatineproducent Eastman Gel overgenomen van fotografiegigant Eastman Kodak Company.

Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt. Eastman Gel is gevestigd in Peabody in de staat Massachusetts in de Verenigde Staten. Het bedrijf produceert gelatine voor de fotografische, farmaceutische en voedselverwerkende industrie. Eastman Gel produceert 5.500 ton gelatine op jaarbasis en heeft 95 medewerkers in dienst. Over de omzet van het bedrijf willen zowel Kodak als Vion geen gegevens bekendmaken.

Eastman Gel gaat deel uitmaken van Rousselot, een onderdeel van Vions kernactiviteit Ingredients. “Door deze overname versterkt gelatineproducent Rousselot haar positie in de groeiende farmaceutische markt en verstevigt haar huidige wereldwijde positie en in het bijzonder in de vrijhandelszone van Noord-Amerika. North American Free Trade Agreement (NAFTA)”, aldus Vion. Roesselots strategie is om wereldwijd in de gelatinemarkt en dicht bij de klant te opereren.

Gelatineproducent Eastman Gel was van oudsher vooral gericht op de afzet van gelatine voor analoge fotografie en paste als zodanig goed binnen het Eastman Kodak-concern. Door de opkomst van digitale fotografie is deze markt voor Eastman Gel in feite aan het verdwijnen. Het Eastman Kodak-concern zit middenin een omvormingsslag naar digitale fotografie en print. De gelatineactiviteit van Eastman Gel past daarin niet meer.

Onder de hoede van Vion’s Rousselot zal het bedrijf worden geoptimaliseerd en nieuwe markten moeten gaan exploreren gericht op de food- en industriële toepassingen van gelatine, aldus Marc van der Lee van Vion. Rousselot beschikt in de Verenigde Staten naast het nu verworven bedrijf over een productiebedrijf in Dubuque (Iowa) en een verkoopkantoor in Mukwonago (Wisconsin). In Zuid-Amerika beschikt Rousselot over twee productiebedrijven in Brazilië en een productiebedrijf in Argentinië. Ook beschikt Rousselot over verkoopkantoren in Brazilië en Argentinië.

Of registreer je om te kunnen reageren.