Home

Nieuws 265 x bekeken

Van Drie: kalfsvleeshandelaar misleidt met bericht over kookprijs

Amsterdam – Rondom kookprijs het Glazen kalf, dit jaar gewonnen door chef-kok Marcel Stronks van restaurant De Leeuw uit Lichtenvoorde, is ophef ontstaan door leugens van kalfsvleeshandelaar BKC in Olst.

Dit laat kalfsvleesconcern Van Drie weten. Kort na de bekendmaking van de winnaar van het Glazen Kalf 2012 verscheen er een persbericht van BKC met daarin de claim dat het kalfsvlees waarmee Stronk het Glazen Kalf in de wacht had gesleept, afkomstig zou zijn van BKC. Voor dit bedrijf zou het een mooie kwaliteitserkenning zijn en ook een pijnlijke affaire voor Van Drie.

De integratie laat echter weten dat de claim van BKC volledig uit de lucht is gegrepen. Alle gebruikte kalfsvlees bij de kookwedstrijd is naar zeggen van Van Drie eigen Safety Guard gecontroleerd vlees. Het zou ook niet anders kunnen, zegt directeur Henny Swinkels, want iedere kok die deelneemt, moet beschikken over hetzelfde uitgangsmateriaal. Koks kunnen niet zelf zomaar een paar stukjes vlees meenemen.

Swinkels heeft ook met Stronks over de zaak gesproken, want BKC gebruikt in haar persbericht citaten van de prijswinnende kok om haar claim geloofwaardigheid te geven. Volgens Swinkels neemt Stronks stevig afstand van het persbericht van BKC en zijn de gebruikte citaten verzonnen.
Swinkels geeft liever geen kwalificatie over de door BKC gehanteerde werkwijze om in de publiciteit te komen.

Het Glazen Kalf is een initiatief van kalfsvleesconcern Van Drie. De prijs is in het leven geroepen om chef-koks de gelegenheid geven weer eens wat anders te doen met kalfsvlees dan het gebruikelijke.

Lees ook: Topkok wint Van Drie-prijs met kalfsvlees BKC

Of registreer je om te kunnen reageren.