Home

Nieuws 187 x bekeken

Twee VVD'ers in Kamerdelegatie Grüne Woche

Den Haag – Vijf Tweede Kamerleden bezoeken van donderdag tot zaterdag de Grüne Woche in Berlijn.

Naast delegatieleider Janneke Snijder (VVD) zijn dat Johan Houwers (VVD), Dion Graus (PVV), Ger Koopmans (CDA) en Stientje van Veldhoven (D66).

De Kamerleden spreken op ’s werelds grootste beurs voor landbouw, tuinbouw en voedsel met Duitse collega’s over kwekersrecht, het voorkomen van crises en agrarisch natuurbeheer. Ook bezoeken zij het Bundesinstitut für Risikobewertung. Vorig jaar waren er geen Kamerleden op de beurs.

Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) reist eveneens donderdag af naar Berlijn. Traditioneel ontvangt hij op vrijdag de Duitse landbouwminister op het Nederlandse paviljoen. Daarnaast voert hij gesprekken met bewindslieden van verschillende landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.