Home

Nieuws 363 x bekeken

Transport klem in Italië

Zoetermeer – Tientallen Nederlandse vervoerders zitten klem in Italië als gevolg van een blokkade. Kleine transportbedrijven protesteren met de blokkades tegen de hoge brandstofprijzen en de gestegen toltarieven.

De actie is begonnen in Zuid-Italië en breidt zich als een olievlek uit. Een van de getroffen vervoerders is Jan van Oort uit Geffen, die zondag nog net voordat de acties in volle hevigheid losbarstten, een lading biggen kon lossen. Van Oort zegt dat de schade wel kan oplopen tot ongeveer 1.000 euro per dag doordat de vrachtwagen stilstaat Italië.

”In overleg met de klant hebben we de varkens op een andere plek kunnen lossen, omdat we al wisten dat we niet meer bij de haven konden komen voor afvaart naar Sicilië. Maar op de terugweg is de chauffeur toch stil komen te staan. Hij staat nu bij een restaurant – gelukkig kan hij goed Italiaans en redt hij zich goed.”

Voorlopig stuurt Van Oort geen nieuwe transporten in Italiaanse richting. De verwachting is dat de acties nog in elk geval de gehele week zullen duren.

Volgens de vervoerdersorganisaties TLN en EVO nemen de acties in grimmigheid toe. Er zijn meldingen van vernielingen aan Nederlandse vrachtwagens.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.