Home

Nieuws 274 x bekeken

Spuien van water gaat beginnen

Ten Boer – Vrijdagmiddag om 13.00 uur is begonnen met het spuien van water op het Lauwersmeer. Later vrijdagmiddag om 15.00 uur zal het waterschap ook slootwater gaan lozen ter hoogte van Delfzijl.

Else Poeder van Waterschap Noorderzeilvest laat weten dat de Noordwesten wind en hoog water het nog lastig maakt om daadwerkelijk grote hoeveelheden water te lozen.

Het waterschap zegt de situatie onder controle te hebben. Zij verwachten geen nieuwe noodsituaties in de regio. Rond middennacht worden er daadwerkelijk grote hoeveelheden water geloosd in het Lauwersmeer. Daarop zal het waterpeil ook merkbaar gaan zakken. Inmiddels is het water al iets aan het zakken. Ook in het Eemskanaal. Echter dit gaat nog om kleine daling. Daarmee is wel het ergste gevaar geweken, zegt een woordvoerder van het Crisisteam Groningen.

Ook het Groningse waterschap Hunze en Aa’s kunnen vanmiddag gaan spuien op zee. De dijkinspecties blijven voorlopig van kracht.

Ook het waterschap Friesland zegt de situatie in de gebieden met knelpunten onder controle te hebben. Hard wordt er gewerkt aan de versteviging van de dijk. De werkzaamheden aan de dijk verlopen voorspoedig, aldus Noorderzijlvest.

Of registreer je om te kunnen reageren.