Home

Nieuws 269 x bekeken

Sligro: horecatak rendeert beter dan supers

Veghel – Supermarkt- en groothandelsbedrijf Sligro haalde in 2011 een ruim 11 procent hogere winst door met name betere resultaten bij horecaleverende groothandels. De supermarkten (Emté) presteerden juist aanzienlijk minder.

In totaal bedroeg de nettowinst over 2011 circa 78 miljoen euro. Dat is lager dan de ruim 84 miljoen euro die analisten hadden verwacht. Het bedrijfsresultaat bedroeg 105 miljoen euro, eveneens lager dan analisten hadden voorzien.

Het bedrijfsresultaat van horecabelevering (foodservice) ging omhoog naar 100,4 miljoen euro van bijna 80 miljoen euro in 2010. De supermarkten brachten een bedrijfsresultaat op van 6,9 miljoen euro, tegen 13,2 miljoen euro in 2010. De omzet van 2,4 miljard euro ligt 5 procent hoger dan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.