Home

Nieuws 543 x bekeken 1 reactie

Slecht kwartaal voor Cargill

Minneapolis – Cargill heeft een tegenvallend tweede kwartaal van het fiscale boekjaar achter de rug.

Het bedrijf heeft een 88 procent lagere winst gerapporteerd dan over hetzelfde kwartaal vorig jaar. Cargills winst in het kwartaal eindigend op 30 november vorig jaar kwam uit op 100 miljoen dollar (78,9 miljoen euro). Volgens topman Greg Page had de vleestakvan het concern een zeer slecht kwartaal. Dit was vooral te wijten aan een grote terughaalactie van kalkoenvlees wegens een besmetting met salmonella Heidelberg. Cargill zag zich gedwongen om 18.000 ton vlees uit de markt te halen. Het betreffende productiebedrijf in Springdale (Arkansas) werd zelfs gesloten en ging pas weer open op 19 december.

Andere factoren die het resultaat negatief hebben beïnvloed zijn volgens Page de economische situatie in de wereld, vooral ook in Europa. Dit heeft vooral de grondstoffenhandel negatief beïnvloed. De foodingrediëntentak en de agrarische dienstverleningsactiviteiten draaiden naar behoren.

Cargill nam in het afgelopen kwartaal voor een bedrag van 2 miljard dollar (1,58 miljard euro) het veevoerbedrijf Provimi over. Ook dit heeft het resultaat beïnvloed.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Cargill
    De overname van Provimi zou het resultaat negatief hebben beinvloed, terwijlk Provimi zulk een rendabele onderneming is. Heeft men niettemin veel op de aankoopprijs afgesc hreven, waardoor inderdaad het kwartaalresultaat negatief kan worden beinvloed. Op langere termijn moet het resultaat, andere omstandigheden gelijkblijvend, weer extra positief beinvloeden. Klopt deze redenering? Het vleesverlies is kenneliujk incidenteel vanwege salmoinella etc. We kunnen derhalve een veel beter nieuw kwartaal verwachten? Cargill is tenslotte een onderneming met een grote wendbaarheid, een groot winstpotentieel

Of registreer je om te kunnen reageren.