Home

Nieuws 350 x bekeken

Rutte: permanente noodfonds snel invoeren

Den Haag - Nederland en Duitsland vinden dat het permanente fonds voor de euro zo snel mogelijk het tijdelijke noodfonds moet vervangen, nu Frankrijk is afgewaardeerd door kredietbureau Standard & Poors. Premier Mark Rutte zei dat zondag in Buitenhof.

Rutte zei dat hij daarover gebeld had met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De afwaardering van Frankrijk kan gevolgen hebben voor de triple A-status van het tijdelijke eurofonds. Landen als Duitsland en Nederland zouden mogelijk meer extra garanties moeten afgeven om de triple A-status van het fonds overeind te houden.

,,Het is nu extra van belang dat we het permanente noodmechanisme zo snel mogelijk invoeren. Dan gelden de overgaranties van sterke landen niet meer, want dan gaan alle 17 landen extra geld inleggen’’, aldus Rutte.

Hij zei verder dat de afwaardering van Frankrijk al ,,was ingeprijsd door de markt’’.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.