Home

Nieuws 215 x bekeken

Rusland versoepelt importban Braziliaans varkensvlees

Moskou – Rusland heeft de importban op varkens en pluimveevlees voor enkele Braziliaanse bedrijven opgeheven.

Rusland laat de producten van drie bedrijven behorend bij Marfrig en BRF Brasil foods weer toe. Het gaat om een varkensvleesbedrijf in de Rio Verde, en een pluimveevleesbedrijf in Uberlandia. Het derde bedrijf is een pluimveebedrijf van Marfrig in Sao Paulo.

De hoop van de Brazilianen is dat de Russen eind van de maand de importban volledig zullen opheffen. Braziliaanse en Russische onderhandelingsdelegaties zullen elkaar ontmoeten in Berlijn tijdens de Grüne Woche. Rusland stelde vorig jaar in juni de exportban in, nadat was gebleken dat de Brazilianen hun zaken administratief lang niet op orde hadden. Uit de meest recente exportgegevens van de Braziliaanse organisatie voor de vleessector Abipecs blijkt dat de export van varkensvlees naar Rusland met 50 procent is gedaald, zo’n 123.000 ton,

In Brazilië reageert de vleesindustrie positief optimistisch op de Russische versoepeling. De Russische versoepeling geldt alleen voor varkens- en pluimveevlees. De Brazilianen gaan er van uit dat de russen ook de beperkingen die er gelden voor de export van rundvlees, waarvoor een ban geldt voor drie deelstaten van Brazilië, worden opgeheven.

Of registreer je om te kunnen reageren.