Home

Nieuws 233 x bekeken

Rehwinkel: gemeenten betalen kosten evacuatie

Groningen - Veehouders die het afgelopen weekeinde zijn geëvacueerd, kunnen hun kosten declareren bij de gemeente. Dat heeft voorzitter Peter Rehwinkel van de veiligheidsregio maandag gezegd, meldt RTV Noord.

Schade die als gevolg van de evacuatie optreedt, moeten de ondernemers verhalen op hun eigen verzekeraar, aldus Rehwinkel tijdens een persconferentie na de eerste evaluatie van de crisissituatie van eind vorige week.

Voor de getroffen ondernemers en burgers is een informatiebijeenkomst gepland op maandag 16 januari. Daar kunnen de gemaakte kosten worden gedeclareerd.

Hilbrand Sinnema van LTO Noord Groningen zegt in een eerste reactie dat zijn organisatie daar zeker nog op terug kan komen. “Ik denk dat Rehwinkel het daar had over de evacuatie van burgers en niet die van ondernemers.” Sinnema zegt dat de kosten en de schade door de evacuatie door de ondernemers bij de veiligheidsregio zullen worden gedeclareerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.