Home

Nieuws 219 x bekeken

Proefdiervrij stopt met actievoeren

Den Haag – Belangenorganisatie Proefdiervrij stopt met het voeren van directe acties. ”Het gaat niet meer over het stoppen met dierproeven. Dat wekt alleen maar weerstand op”, licht directeur Marja Zuidgeest toe.

Deze week lanceerde instelling haar nieuwe lijn: het stimuleren van de ontwikkeling van proefdiervrije technieken. Proefdiervrij is de grootste organisatie in Nederland die specifiek opkomt voor de belangen van proefdieren, stelt ze zelf.

De instantie wil de politiek, de wetenschap, het bedrijfsleven en de samenleving activeren om proefdiervrije technieken te ontwikkelen. Een belangrijke stap die al is genomen, is de samenwerking met de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. ”Samen met Proefdiervrij zijn initiatieven ontwikkeld om alternatieven voor proefdieren te bedenken”, vertelt Anton Pijpers, decaan van de faculteit Diergeneeskunde. ”Het dierdonorcodicil is daar een geslaagd voorbeeld van. Daarnaast oefenen studenten bepaalde handelingen op levensechte plastic modellen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.