Home

Nieuws 492 x bekeken

Ontwikkelingslanden gaan duurzaam boeren

Rome - De wereldvoedselorganisatie FAO en de Europese Commissie (EC) stoppen 5,3 miljoen euro in een project om de landbouw in Malawi, Vietnam en Zambia duurzamer te maken.

Met het nieuwe project 'Climate-smart agriculture' wil de FAO en de EC de landbouw in ontwikkelingslanden verbeteren en de lokale boeren bewust maken over de effecten van landbouw op het klimaat.

De komende drie jaar gaan de FAO en de EC onderzoeken welke duurzame activiteiten per land kunnen worden opgezet en welke bestaande maatregelen uitgebreid kunnen worden. Ook zal er gekeken worden welke knelpunten er zijn om duurzaam te boeren en hoeveel het kost om deze op te lossen.

“We willen concrete plannen ontwikkelen hoe deze landen de broeikasgassen uit de landbouw kunnen verminderen om mee te helpen aan het klimaatprobleem. Dit zal per land verschillen. We werken daarom intensief met de boeren en de gemeenschap om de mogelijkheden goed in kaart te brengen en te kijken wat realistisch is”, zegt Hafez Ghanem van de FAO.

De Europese Commissie steekt 3,3 miljoen euro in het project. De FAO draagt 2 miljoen euro bij. De FAO is projectleider en gaat met nationale beleids- en onderzoeksinstituten en wereldorganisaties zoals het Global Crop Diversity Trust samenwerken. De FAO en de EC hopen dat er meer duurzaamheidsprojecten worden opgestart in ontwikkelingslanden waardoor er meer geïnvesteerd gaat worden door buitenlandse bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.