Home

Nieuws 220 x bekeken

Ondernemers kopen samen verzuimverzekering in

Honselersdijk – Circa veertig plantenkwekers hebben via een gemeenschappelijke marketingorganisatie een overeenkomst gesloten voor de verzuimverzekering bij Sazas.

Het is een nieuwe stap in het samenwerken tussen kwekers, stelt de organisatie Decorum Company. Sazas is een onderlinge waarborgmaatschappij die is opgericht door agrarische werkgevers en werknemers.

De verzuimverzekering wordt voor elk Decorum-lid specifiek samengesteld aan de wensen en behoeftes van de kweker, stelt Sandrina van der Voort van Decorum Company. ”Het unieke is dat dit pakket heel flexibel is. Een lid van ons hoeft geen arbodienst in de arm te nemen, maar kan het ook zelf doen. Als je een arbo-arts nodig hebt, huur je die in, maar dan alleen als je hem nodig hebt.”

Door gezamenlijk in te kopen, weten de kwekers een collectiviteitskorting te realiseren. Hoe groot die is, wil Decorum niet zeggen. Wel is de organisatie in gesprek geweest met verschillende verzekeraars.

Of registreer je om te kunnen reageren.