Home

Nieuws 231 x bekeken

Oliemaatschappijen VS betalen boete voor niet aanwenden biobrandstof

Washington - Producenten van benzine in de VS hebben in 2011 6,8 miljoen dollar (5,3 miljoen euro) aan boetes gekregen omdat ze geen biobrandstof op basis van cellulose hebben bijgemengd. De brandstof is buiten laboratoria echter nauwelijks tot niet voorhanden. Dat schrijft The New York Times.

In 2012 gaan de bedrijven vermoedelijk meer betalen. Vorig jaar moesten bedrijven volgens de bijmengverplichting bijna 25 miljoen liter van de speciale biobrandstof bijmengen. In 2012 geldt een bijmengverplichting van bijna 33 miljoen liter. De biobrandstof kan worden vervaardigd met cellulose uit bijvoorbeeld houtschors.

Charles Drevna, de voorzitter van de National Petrochemicals and Refiners Associations, zegt in de krant dat opleggen van een bijmengverplichting voor iets dat niet voorhanden is, ingaat tegen de logica. Overigens zijn de normen voor de verplichte bijmenging van biobrandstof op basis van cellulose sinds 2007 minder strikt gemaakt.

Drevna zegt ook dat door een nieuwe technology, “fracking” dieper in de bodem olie en gas in de VS kan worden gewonnen. De noodzaak snel alternatieven te vinden is daarmee afgenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.