Home

Nieuws 278 x bekeken

Noren willen leren van Nederlandse tuinbouw

Berlijn - Een Noorse delegatie komt binnenkort naar Nederland om kennis op te doen over de tuinbouw. Die afspraak heeft staatssecretaris Henk Bleker van landbouw gemaakt met de Noorse landbouwminister Lars Peder Brekk, tijdens de Grüne Woche in Berlijn.

Noorwegen importeert veel groente en wil de productie van voedsel in eigen land opschalen. Met name voor de moderne technieken in de glastuinbouw, waaronder de energie-technieken, hebben de Noren veel belangstelling. "De delegatie zal onder andere in het Westland gaan kijken bij een aantal glastuinbouwbedrijven", aldus een woordvoerder van het ministerie van landbouw.

Het ministerie ziet veel kansen voor de export van tuinbouwtechniek naar Noorwegen, mede vanwege de beschikbaarheid van financiële middelen voor investeringen in het land.

Of registreer je om te kunnen reageren.